egzotika
italy
rome
egzotika

Repülj és vezess! - Skócia várak és kastélyok között

Repülj és vezess! - Skócia, várak és kastélyok között - Egyesült Királyság - Skócia
  • Repülj és vezess! - Skócia, várak é…
  • Egyesült Királyság | Skócia
  • 0 időpont | már -tól
A szervező utazási iroda megjelölése: Repülj és vezess! - Skócia várak és kastélyok között
Program

Skócia az aktív utazást, a felfedezést kedvelők fellegvára. A rengeteg természeti és történelmi látnivalót a hangulatos vidéki kastélyok teszik még változatosabbá. Használja ki az autó nyújtotta kényelmet és szabadságot, látogassa meg kedvére a csodás palotákat, időzzön el a fővárosban, ismerje meg a whiskygyártás titkait!

1. nap: Edinburgh

Érkezés Edinburghba, bérautó felvétele a repülőtéren, majd városnézés; Óváros, Szent Egyed Katedrális, Erzsébet királynő skóciai rezidenciája, Holyrooshouse Palota, a város szíve, vagyis a Hercegek útja, 18. századi György-korabeli terek. Szállás Edinburghban.

2. nap: Edinburgh, vagy Rosslyn Kápolna és Dél-Skócia

Edinburgh további felfedezése, vagy kirándulás Dél-Skóciába az apátságokhoz. Ajánlott látnivalók: Rosslyn Kápolna, mely a Da Vinci Kód című könyv és film megjelenése óta még nagyobb népszerűségnek örvend. Dél-Skócia egykori hatalmas apátságai közül érdemes megnézni a 11. századi Jedburgh, Dryburgh és Melrose (ide temették Robert The Bruce, skót király szívét) városkákban találhatóakat. Szállás Edinburghban.

3. nap: A Forth Öböl hídjai, Dunfermline, Pitlochry, Aviemore, Inverness

Reggeli után indulás South Queensferry városkába, amely hangulatos utcája mellett csodás panorámát nyújt a Forth tengeröbölre, illetve az azon átívelő vasúti-, és közúti hídra. Ezután érkezés Dunfermline-be, ahol az egykori Vár romját és a Dunfermline Apátságot lehet megtekinteni, illetve itt található a titkos barlang is, ahová állítólag Szent Margit járt imádkozni. Tovább észak felé haladva rengeteg érdekes program, illetve látványosság várja a vendégeket; Scone Palota, Pitlochry üdülővároska (itt lehetőség lesz az ebéd elfogyasztására), A9-es úton található a hófehér Blair Kastély, az ország egyik legszebb épülete, Dalwhinne, Aviemore Rénszarvas központ, Cairngorm hegység. Érkezés a Skót Felföld „fővárosába”, Invernessbe. Szállás Invernessben, vagy környékén.

4. nap: Inverness és környéke

Ismerkedés a várossal: Szent András Katedrális, a város történelmét bemutató múzeum, egykori Fellegvár (ma a bíróság épülete), Kaledóniai csatorna, mely az Északi tengert az Atlanti Óceán öblével köti össze, másik végpontja Fort William, Loch Ness, hajóval megközelíthető a Loch Ness partján található Urquhart Vár romja. Hosszabb utat tervezők számára ajánljuk a nyugati irányt, amely csodás tájakon vezet Eilean Donan várához, itt játszódott a Hegylakó című film is. Szállás Invernessben, vagy környékén.

5. nap: Inverness és környéke

Ajánlott látnivalók: Európa legnagyobb, ma is működő erődje, a Fort George, Cawdor Kastély, Clava Cairns, mely egy Krisztus előtt 2000-ben kiépült temetkezési hely, Culloden Csatamező. Szállás Invernessben, vagy környékén.

6. nap: Fort Augustus, Fort William, Glen Coe, Loch Lomond, Glasgow

Indulás Glasgow felé, megállók útközben: Fort William, Nagy-Britannia legmagasabb hegyének, a Ben Nevis lábánál fekszik, az Egyesült Királyság egyik legkedveltebb szabadidős sport központja, hangulatos sétálóutcája mellett a vasútállomásáról induló Jacobite Express is vonzza a látogatókat, amely innen indul reggelente, és a Harry Potter című könyv, illetve film által lett híres, mint Hogwarts Express, Fort Augustus, Glen Coe völgy, Loch Lomond. Szállás Glasgow-ban.

7. nap: Glasgow, illetve környéke

Glasgow Skócia legnagyobb városa, amely méltán nyerte el „Európa Kulturális Fővárosa”, illetve az „Építészet Fővárosa” címet. A kultúra szerelmeseinek ajánljuk ezt a napot a város számos ingyenesen látogatható múzeumainak, galériáinak és kiállításainak felfedezésére. Ingyenes a belépés a Glasgow Katedrálisba is, ahol a város védőszentjének, Szent Mungonak sírja is található. Érdemes felkeresni a George Square-t, Glasgow központját is, ahol a városháza gyönyörű épülete található. A kirándulni vágyók számára ajánlott meglátogatni Stirling várát, a Falkirk Kereket, amely a világ egyetlen forgó hajóátemelő szerkezete. Szállás Glasgow-ban.

8.nap: Búcsú Skóciától, hazautazás

Autó leadása a repülőtéren, majd hazautazás.

Korai indulás esetén a 7. éjszaka Edinburghban is foglalható, kérje ajánlatunkat!

Alapar-tartalmazza
a szállást 3* hotelekben, illetve vendégházban, 7 éjszakára, kétágyas, fürdőszobás elhelyezéssel, reggelivel,
a bárautó kölcsönzést 7 napra,
24 órás magyar nyelvű asszisztenciát.
Alapar-nem-tartalmazza
a repülőjegy költséget,
az üzemanyag költséget,
a belépőket,
a reggelin kívüli étkezéseket,
személyes jellegű kiadásokat, borravalókat,
baleset és poggyászbiztosítást.
Kiutazas-leirasa

Lehetséges indulási napok Budapest - Edinburgh - Budapest közvetlen járattal: Április, Május: kedd, csütörtök, vasárnap, Június-Október: hétfő, csütörtök, péntek, vasárnap.

Vizum-txt
Magyar állampolgároknak nem szükséges vízum a beutazáshoz.

A GPS koordináták nem elérhetőek