egzotika
italy
rome
egzotika

Romantikus skót körút kastélyszállókban

Romantikus skót körút kastélyszállókban - Egyesült Királyság - Skócia - Glasgow
  • Romantikus skót körút kastélyszálló…
  • Egyesült Királyság | Glasgow
  • 0 időpont | már -tól
Program

1. nap

Érkezés Edinburghba, vagy Glasgowba, bérautó felvétele a repülőtéren, szállás elfoglalása. Városnézés Skócia fővárosában, séta a 18. században épült elegáns Újvárosban és a történelmi Óvárosban. Szállás Edinburghban, a Huston House-ban vagy a Royal Svots Club-ban

2. nap

Indolás a Forth-öblön átívelő hídon át Perth felé, itt található a Scone Palota, ahol a Skót Királyokat koronázták meg egykor. Majd tovább utazás Észak felé, ahol a Királynő egyik Skóciai Palotája, a Balmoral Kastély is található. Szállás a Royal Deeside vidékén.

3. nap

Reggeli után indulás a Cairngorm hegységen keresztül Dufftown és a Spey folyó völgye felé, mely a whisky gyártás központja az országban. Ezután utazás Elginbe, egy középkori katedrális romjaihoz. Továbbhaladva a Moray öböl partján csodás homokos tengerpartok és golfpályák láthatóak, a Cawdor Kastélyt, amely több mint 600 éve lakott, érdemes belülről is megnézni. Szállás Inverness környékén.

4. nap

Városnézés Invernessben, amely a Felföld fővárosaként ismert. Ajánlott látnivaló: a Fort George Erődítmény, amely ma is működik és fekvéséből adódóan delfinlesre is kiváló lehetőséget nyújt. Este visszaérkezés a szállásra.

5. nap

Kirándulás a Loch Ness-i tóhoz. Ha az idő engedi hajóval megközelíthető a mesés fekvésű Urquhart Várat a tó partján. Tovább utazás a Caledoniai Csatorna mentén, Augustusban érdemes megállni egy rövid pihenőre, amely a Loch Ness déli végén fekszik. Fort William felé folytatódik az út, ahol Nagy-Britannia legmagasabb hegye, a Ben Nevis található, a város igazi üdülőközpont. Szállás Argyll vidékén.

6. nap

Ajánlott látnivalók: Campbeltown, whiskylepárló, Springbank Distillery, a Campbeltown Loch torkolatánál található a Davaar sziget, amely aszály idején gyalog közelíthető meg. Szállás Argyll környékén.

7. nap

Reggeli után indulás Stirling történelmi városa felé, festői tájakon, gyönyörű vízesések, szebbnél szebb pici falvak között. Stirlingben megtekinthető a kihalt vulkán tetejére épült Vár és a vele szemben található emlékmű, amelyet a hős szabadságharcos, William Wallace tiszteletére emeltek. Ezután visszatérés Edinburghba, ahol a szállás is lesz.

8.nap

Ha az idő engedi további városnézés Edinburghban. Később az autó leadása a repülőtéren, majd hazautazás.

Várható szállások a program során:


Edinburghban - Huston House vagy Royal Scots Club (1-1 éjszaka, az első és az utolsó éj)
Grampian Hegység vidékén - Mrycoulter vagy Raemoir House (1 éjszaka)
Inverness környékén - Mansfield Kastély vagy Knockomie House (2 éjszaka)
Argyll vidékén - Stonefiel Kastély vagy Loch Fyne Hotel (2 éjszaka)

Egy kis extra romantika: Érkezéskor egy üveg pezsgő a szobában és utolsó este egy romantikus vacsora a hotelben - 58 900 Ft/2 fő

Alapar-tartalmazza
a szállást 3*/4***-os igazi Skót hangulatú szálláshelyeken, illetve kastélyszállókban, 7 éjszakára, kétágyas, fürdőszobás elhelyezéssel, reggelivel,
a bárautó kölcsönzést 7 napra,
24 órás magyar nyelvű asszisztenciát.
Alapar-nem-tartalmazza
a repülőjegy költséget,
az üzemanyag költséget,
a belépőket,
a reggelin kívüli étkezéseket,
személyes jellegű kiadásokat, borravalókat,
baleset és poggyászbiztosítást.

A GPS koordináták nem elérhetőek